Adverteren op Google

Google Ads, voorheen Google Adwords genoemd, is een zeer effectief kanaal om relevant verkeer naar je website te genereren. Nieuw met Google Ads? Of haal je momenteel te weinig rendement uit je huidige campagnes? Kom dan in contact met MeneerOnline. Onze certificeerde professionals zijn in staat om de optimale ROI uit je campagnes te halen.

Wat is Google Ads?

Met Google Ads kun je op diverse wijzen betaald adverteren op zoekmachine Google. Niet alleen op Google zelf, maar ook op aangesloten websites en andere Google diensten zoals Gmail en Youtube. Adverteren binnen de zoekmachine van Google blijft populair en blijkt nog altijd effectief te zijn. Zoals te zien op de afbeelding staan de Google advertenties boven de organische resultaten van Google. Hierdoor kan er op korte termijn resultaten behaald worden. Simpel gezegd kun je met een Adwords campagne vandaag nog op plek 1 staan in Google. 

Adverteren op google

Mogelijkheden van adverteren op Google

Google Ads is met de jaren blijven doorontwikkelen en steeds complexer geworden. Sinds 24 juli 2018 is de naam Google Adwords permanent gewijzigd naar Google Ads. Reden hiervoor zijn de ontwikkelingen in advertentiemogelijkheden.  Waar je vroeger enkel kon adverteren m.b.v. tekstadvertenties op Google, kun je tegenwoordig relevante bezoekers bereiken met meerdere advertentie mogelijkheden:

Google Zoekwoordadvertenties (Klassieke Google Adwords)

Met behulp van Google Zoekwoordadvertenties kunnen we advertentieteksten instellen en bieden op woorden waar gebruikers van Google op zoeken. Google Adwords is in feite een online veiling. Adverteerders bieden op zoekwoorden met als doel om je advertentie te laten zien. Je betaalt hierbij niet per vertoning, maar per klik. Hierdoor adverteer je enkel op gebruikers die een bepaalde zoekopdracht invoeren en betaal je pas als er daadwerkelijk op een advertentie wordt geklikt.

Google Shopping

Google shopping is een acquisitiekanaal binnen Google ads voor webshops. Het is in feite een ”vergelijkingstool” van Google waar webshops in kunnen adverteren met hun producten. In veel gevallen staan de shopping-resultaten in de zoekresultaten bovenaan in Google óf aan de rechterkant van de pagina. Het voordeel van Google shopping is de prominente plek en de productafbeelding die potentiële klanten te zien krijgen. Gebruikers krijgen de mogelijkheid het product te vergelijken op prijs van alle webshops die binnen het advertentieprogramma adverteren. 

Display advertising

Binnen het netwerk van Google Ads heb je tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van display advertising. Hiermee kun je direct met verschillende fotmaten banners adverteren op miljoenen websites, video’s en apps die aangesloten zijn bij het netwerk van Google. Ideaal voor extra exposure en ”brand awareness”. 

Youtube adverteren

YouTube is na Google online de tweede grootste zoekmachine. Vanwege het enorme potentiële bereik kan adverteren op YouTube een zeer interessant kanaal zijn om een bepaalde boodschap uit te dragen in de vorm van een video. Omdat Youtube eigendom is van Google werkt het adverteren om Youtube dus ook via het advertentieprogramma van Google ads.

Hoger rendement uit Google Ads?

Klik dan op onderstaande button en wij nemen binnen 24 uur contact met je op